Ανακοινώσεις

Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021 – Επικαιροποιημένο ωράριο.

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4- 3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, ως εξής:

 

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες)

Κατηγορία: 

Απαιτήσεις αναστολής επιταγών με βάση το νέο πλαίσιο

Σχετικά με την αναστολή των επιταγών και την δικαιολογημένη αναστάτωση που δημιουργήθηκε, σας γνωστοποιούμε συγκεντρωτικά το τι ακριβώς ισχύει με τις επιταγές των οποίων έχει ανασταλεί η εμφάνιση, σφράγιση ή αναγγελία στον Τειρεσία.

Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 28 ν. 4772/2021 και στην Υπουργική Απόφαση Α1022/9-2-2021.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Επιταγές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021

Κατηγορία: 

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Σας ενημερώνουμε, ότι, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Διενέργεια γενικών απογραφών έτους 2021 από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», εισάγονται οι πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις για τα πιο πρόσφατα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, τα οποία έχουν κατ’ άρθρο ως εξής:

Άρθρα 26 – 27

Επέκταση ισχύος της μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης

Κατηγορία: 

Ρύθμιση παλαιών οφειλών από δάνεια ΤΕΜΠΜΕ – ΕΤΕΑΝ

Σας ενημερώνουμε ότι, με το άρθρο 293 του ν. 4738/2020, προωθήθηκε επιτέλους μία διαδικασία ρύθμισης όλων των παλαιών οφειλών από επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ και του ΤΕΜΠΜΕ μέσω ρύθμισης οφειλών σε έως και 120 δόσεις, με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Κατηγορία: 

Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθμ. 145889 ΕΞ2020 (ΦΕΚ 5647Β ) με την οποία αποφασίστηκε η χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι διατάξεις της πιο πάνω απόφασης ορίζουν τα εξής:

Κατηγορία: 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2-11-2020 (ΦΕΚ 4829Β), με την οποία καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η χώρα χωρίζεται πλέον σε δύο μόνο επιδημιολογικά επίπεδα προληπτικών μέτρων (επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου), ως εξής:

Κατηγορία: 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σας ενημερώνουμε για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία με έναρξη πριν την 1/1/2019, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.

Κατηγορία: 

Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης Συλλόγων -Ομοσπονδιών έως 31/12/2020 και άλλες διατάξεις σχετικές με την πανδημία

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στο Εθνικό τυπογραφείο ο νέος νόμος 4722/2020 (ΦΕΚ 177Α ) με τον οποίο κυρώθηκαν οι από 10 και 22 Αυγούστου ΠΝΠ και ταυτόχρονα προβλέπονται νέες σημαντικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

Κατηγορία: 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω COVID-19 στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν.

Κατηγορία: 

Παράταση από την ΑΑΔΕ των προθεσμιών προσαρμογής ταμειακών μηχανών

Σας ενημερώνουμε ότι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21/7/2020 η ΑΑΔΕ, ο Διοικητής της Αρχής κ. Γ. Πιτσιλής έκανε δεκτό το αίτημα όλων των φορέων της αγοράς για παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 των εξής δύο προθεσμιών:

Κατηγορία: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Ανακοινώσεις