Δελτίο τύπου (Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013)

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή της στην πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να καταθέσει Σχέδιο Νόμου για την « απελευθέρωση» της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο.

Σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ έχουν αποσταλεί σειρά επιστολών στον Πρωθυπουργό, στα μέλη της Κυβέρνησης, τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους Βουλευτές που αναφέρουν τους 52 λόγους που το εμπόριο λέει «όχι στο άνοιγμα των Κυριακών».

Είναι  ξεκάθαρο  Πως η ηγεσία του Υπουργείου έχει ένα και μόνο λόγο που συστηματικά μας αγνοεί, την μεταφορά του ελάχιστου εισοδήματος των καταναλωτών που τους έχει απομείνει  για τις αγορές τους στις πολυεθνικές επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας έτσι  τα συμφέροντα των μεγάλων οδηγώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Αυτό που επίσης προκαλεί απορία και οδηγεί τους συναδέλφους σε σκέψεις για «ύποπτα σενάρια», είναι πως η συγκεκριμένη « πρωτοβουλία» ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους υπεύθυνους του Υπουργείου Ανάπτυξης χωρίς να είναι προαπαιτούμενο από την Τρόικα .

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας πιστεύει πως ο πολιτικός κόσμος και κυρίως οι Βουλευτές της Θεσσαλίας, έχουν κατανοήσει το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγηθούν οι μικρομεσαίοι έμποροι – επιχειρηματίες και θα καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο.

Για όλους εμάς είναι «Ζήτημα Τιμής»

Σας επισυνάπτουμε τους 52 λόγους που λέμε όχι στο άνοιγμα των  καταστημάτων τις Κυρακές.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θ.

 

Κατηγορία: