Δελτίο τύπου (Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013)

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας δηλώνοντας την διαμαρτυρία και την αντίθεσή του εμπορικού κόσμου στην πρόθεση του Υπουργείου  Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων  52 Κυριακές το χρόνο

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμοι  κ.κ. Βουλευτές,

Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά  την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας συνολικά, αλλά και η περιφέρειά μας . Ειδικότερα οι έμποροι, όσοι καταφέρνουμε και επιβιώνουμε ακόμα, ζούμε έναν καθημερινό Γολγοθά, που έχει να κάνει με την άνευ προηγουμένου πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών μας, και που ως αποτέλεσμα  έχει την αδυναμία μας να είμαστε συνεπείς στις ολοένα και αυξανόμενες υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο, τις τράπεζες και τους συνεργάτες μας.

Η απόφαση των ιθυνόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά  με τη βίαια μεταβολή του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς και τη δυνατότητα για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους , άνευ σοβαρών προϋποθέσεων, αποτελεί «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» της υπομονής των μικρομεσαίων εμπόρων.

Υπό αυτό το πρίσμα τόσο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας , όσο και το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών συναδέλφων της χώρας, αδυνατεί να κατανοήσει την πιθανή συναίνεση σας στο αίτημα για άνοιγμα των καταστημάτων  52 Κυριακές τον χρόνο.

Στην περίπτωση μας η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δεν αντιβαίνει απλώς το θρησκευτικό αίσθημα ενός λαού που βάλλεται από όλες τις πλευρές, αλλά εξανεμίζει και  τις ελπίδες μας για επιβίωση μέσα στην  οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας , καταργεί τις ζωές μας , τις ζωές των υπαλλήλων μας, τις ζωές των παιδιών μας.

Η αύξηση του κόστους μισθοδοσίας, σε συνδυασμό με την αύξηση του συνολικού κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων μας σε μια περίοδο ραγδαίας πτώσης της κατανάλωσης μοιραία θα επιφέρουν απολύσεις και κλείσιμο των επιχειρήσεών μας.

 

Μπορείτε, άραγε, να αναλάβετε το μέγεθος της ευθύνης της ψήφισης μιας ακόμη αλγεινής διάταξης σε ένα πολυνομοσχέδιο που μόνον την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση δεν προοιωνίζει;

 

Σας καλούμε λοιπόν να σκεφτείτε τη ζημιά που θα προκληθεί στην μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση από αυτήν την διάταξη. Να αφουγκραστείτε τους ψηφοφόρους σας,  να αναλογιστείτε το μέγεθος της προσωπικής σας ευθύνης και να μην συνυπογράψετε την καταδίκη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης στο όνομα  ξένων συμφερόντων. Σας καλούμε να καταψηφίσετε την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικής αργίας, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σας στο πρόσωπό σας, αλλά και την αποστολή σας που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.»

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θ.

Κατηγορία: