Δελτίο τύπου (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014)

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θεσσαλίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

H Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΟΕΣΘ), υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επανακατάρτισης Ανέργων – 2η Ευκαιρία, στη Λάρισα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την αντιμετώπιση των απολυμένων-ανέργων στους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων της ΕΕΔΕ.

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2014, 25 ωφελούμενοι, απολυμένοι ή άνεργοι από επιχειρήσεις στους κλάδους, Λιανικό Εμπόριο, Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων, Κατασκευές Δομικών Υλικών, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην ατομική Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αλλά και στην παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών.

Στην τελετή λήξης, τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής απένειμε ο Πρόεδρος της ΟΕΣΘ κ. Νίκος Τζίκας ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η αγορά απαιτεί ανθρώπους με συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σήμερα και στον ανταγωνισμό. Μόνοι μας αλλά και όλοι μαζί οφείλουμε να γυρίσουμε νέα σελίδα τόσο ως εργοδότες όσο και ως επαγγελματίες. Συνεχίζουμε, συμμετέχουμε, στηρίζουμε, αυτές είναι οι βασικές αρχές της ΟΕΣΘ που θα εξακολουθήσει να προωθεί ανάλογα προγράμματα …».

Οι συμμετέχοντες, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του προγράμματος, τα αποτελέσματα καθώς και από την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Αιγέας, Ηρώων Πολυτεχνείου 211, Λάρισα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που υλοποιεί η ΟΕΣΘ στο τηλ: 24310 30786

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θ.

Κατηγορία: