Δελτίο τύπου (Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους, τα Σωματεία και όλο τον εμπορικό κόσμο του νομού την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 και ώρα 10:00 να πραγματοποιήσουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ της πόλης παράσταση διαμαρτυρίας – συμβολική κατάληψη για τα απειλητικά ειδοποιητήρια που στέλνουν στους συναδέλφους μας εμπόρους.

Την ώρα που οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις βιώνουν την απόλυτη πτώση του τζίρου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, την ώρα που οι συνάδελφοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και την ώρα που τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο στις εμπορικές επιχειρήσεις, η διοίκηση του ΟΑΕΕ στέλνει απειλητικά ειδοποιητήρια , προκειμένου οι οφειλέτες είτε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν στην αδιέξοδη ρύθμιση.

Η Κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οφειλών είναι αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.

Ο Εμπορικός κόσμος επανειλημμένα έχει προτείνει το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπό την προϋπόθεση κανονικής καταβολής των τρεχουσών εισφορών, με δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ή και μείωση του ποσού εισφοράς. Το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι υπαρκτό, είναι μεγάλο και απαιτεί άμεση λύση, στη βάση της ανακούφισης των ασφαλισμένων και της δυνατότητας αποπληρωμής των οφειλομένων, αλλά πάντα λαμβανομένης υπόψη της σημερινής κατάστασης.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων, Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, οι περιφερειακοί Σύλλογοι του νομού και τα Σωματεία της δύναμης ΕΒΕ καλούν όλα τα μέλη τους την Παρασκευή 9 Αυγούστου και ώρα 10:00 στα γραφεία του ΟΑΕΕ να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν την απαράδεκτη και εκβιαστική μεθόδευση και να καλέσουν την διοίκηση του ΟΑΕΕ να σταματήσει εδώ και τώρα την αποστολή των απειλητικών σημειωμάτων.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για οφειλές προς τον οργανισμό.

Απαιτούμε άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους.

Κατηγορία: