Δελτίο Τύπου (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014)

Δελτίο Τύπου (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014)
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014)

ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ κα. ΚΩΤΙΔΟΥ

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ.κ. ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ.

Ο κ. Νίκος Τζίκας, Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και ο κ. Χρήστος Μπλουγούρας Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και Μέλος Δ.Σ. της ΕΣΕΕ παραβρέθηκαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. ήταν:

1. Σχεδιασμός για τη λειτουργία της αγοράς το 2014 – Συζήτηση επί των συμπερασμάτων της Επιτροπής Λιανεμπορίου στην οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Θ. κ. Νίκος Τζίκας.

2. Μεγάλη Φορολογία – Εξοντωτικά πρόστιμα, συλλήψεις και αυτόφωρα σε ελέγχους από την Τροχαία κατά την μετακίνηση των συναδέλφων .

3. Θέματα ΟΑΕΕ, λογαριασμού ανεργίας ελευθέρων επαγγελματιών και χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Στην συνεδρίαση του σώματος κλήθηκε και παραβρέθηκε η Διοικητής του ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Τζίκας στη συνάντηση, που διήρκησε 3 ώρες, με την κα. Κωτίδου μετέφερε την αγωνία και την απόγνωση των συναδέλφων του για το ζήτημα του ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα μετέφερε στην Διοικητή ότι είναι άδικο, απαράδεκτο και αντισυνταγματικό να χάνονται εισφορές ασφαλισμένων 30 ετών, ποσών που φτάνουν τις 150.000 ευρώ. Σήμερα ο συνάδελφος που είναι στο τέλος του εργασιακού του βίου και οφείλει πάνω από 20.000 ευρώ δεν μπορεί να βγει στην σύνταξη με αποτέλεσμα να χάνει το ποσό που έχει καταβάλει τα προηγούμενα 30 χρόνια, να χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να κινδυνεύει με φυλάκιση.

Μεταφέρθηκε η αγανάκτηση των συναδέλφων για τη μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους μη ασφαλιστικά ενήμερους. «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η χρέωση των ασφαλισμένων για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται».

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η πρόταση των εμπόρων «για πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών και η ελεύθερη επιλογή κατηγορίας ασφαλισμένων» είναι η μόνη λύση προκειμένου να εισρεύσουν περισσότερα χρήματα στον ΟΑΕΕ. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους να βγουν στην σύνταξη και να μπορέσουν να απολαύσουν τα στοιχειώδη και αυτά που δικαιούνται.

Η Διοικητής του ΟΑΕΕ συμφώνησε ότι θα προωθήσει για μια ακόμη φορά τις προτάσεις των εμπόρων στο αρμόδιο Υπουργείο και συμπλήρωσε πως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει αδιάλειπτα.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θ.

Κατηγορία: