Δελτίο τύπου (Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013)

 ΔΙΠΛΗ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΙΜΩΝ  ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας  γνωστοποιεί την ακόλουθη επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ) σχετικά με την καταγραφή των πινακίδων τιμών στα προϊόντα.

Σε ότι αφορά την καταγραφή των πινακίδων τιμών στα προϊόντα, με τις νέες αγορανομικές διατάξεις (Υπουργική Απόφαση Α2-861/2013 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών - ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) και σύμφωνα    με το άρθρο 2 παρ. 10 της ως πάνω Υπουργικής Απόφασης, ειδικά για βιομηχανικά προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα εκτός των παντοπωλείων, στις λιανικές τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους, ετικέτες, συσκευασίες κλπ. μαζί με την τιμή λιανικής που εμπεριέχει τον ΦΠΑ θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή προ Φ.Π.Α.

Συστήνουμε στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν άμεσα τις τιμές τους με τις επιταγές της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, δεδομένου ότι εάν σε μία καταγραφή συνολικής τιμής δεν υπάρχει παράπλευρη αναγραφή και της τιμής προ Φ.Π.Α., αυτή σε ενδεχόμενο έλεγχο πιθανότατα θα θεωρηθεί ελλιπής και μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500 € ανά κωδικό προϊόντος.

 

Από την Ο.Ε.Σ.Θ.

Κατηγορία: