Δελτίο τύπου (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

- ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο χωριό Ανάβρα Αλμυρού στην αίθουσα εκδηλώσεων, η διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, υπό την Προεδρεία του κ. Νίκου Τζίκα .

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.Σ.Θ και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας..

Αναλύθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΟΑΕΕ, την απενεργοποίηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων σε περίπτωση οφειλών, την έναρξη λειτουργίας Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και την απελευθέρωση επαγγελματικής στέγης .

Ο κ. Τζίκας ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να καταθέσουν προτάσεις για επίλυση του θέματος του ΟΑΕΕ μιας και την Δευτέρα 21Οκτωβρίου 2013 μετέβηκε στην Αθήνα με το Γεν. Γραμματέα της Ο.Ε.Σ.Θ. και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Χρήστο Μπλουγούρα προκειμένου να τις καταθέσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ .

Στη συνέχεια ακολούθησε η προγραμματισμένη ανοικτή Πανθεσσαλική εκδήλωση.

Την συνεδρίαση, το Β΄μέρος, άνοιξε o Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Θ. και Πρόεδρος του Ε.Σ. Τρικάλων κ. Χρήστος Καλέας. Απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές της Ανάβρας για την φιλοξενία.

Ο Πρόεδρος κ. Τζίκας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην σκοτεινή περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε που δημιούργησε μεγάλες πληγές στον κλάδο του εμπορίου.

Στην απώλεια της αξιοπιστίας μας στις διεθνής αγορές, με συνέπεια τη δυσχέρεια στην προμήθεια προϊόντων και στην απομόνωση του Ελληνικού εμπορίου. Το δυνατό χτύπημα δε, ήρθε, με την αποκοπή από πρόσβαση σχεδόν σε κάθε μορφή χρηματοδότησης της Ελληνικής εμπορικής επιχείρησης, αφού αφετηρία της κρίσης ήταν το τραπεζικό σύστημα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων, την ατελείωτη γραφειοκρατία και την έλλειψη ρευστότητας, έχουν επιφέρει βαρύτατες συνέπειες στο εμπόριο, με χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο, άλλες τόσες να βρίσκονται στα πρόθυρα και την ανεργία να σκαρφαλώνει σχεδόν στο 30% και στους νέους να ξεπερνά το 60%.

Το εμπόριο μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ίδιας της επιχείρησης αλλά και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, επιφέροντας ουσιαστικά την πολυπόθητη ανάπτυξη

Έτσι με μια στρατηγική παραγωγικού μοντέλου με ένα ξεκάθαρο και δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε ένα σταθερό περιβάλλον, θα μπορέσουν να μας βγάλουν από τον σκοτεινό αυτό μεσαίωνα για να ελπίζουμε σε ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της τοπικής Δημοτικής κοινότητας κ. Δημήτριος Τσουκαλάς.

O κ. Τσουκαλάς έκανε μια εκτενή αναφορά στην γενέτειρα του, την Ανάβρα. Το χωριό βρίσκεται στη δυτική Όθρυ σε υψόμετρο 1000μ. Έχει 700 μόνιμους κατοίκους που απασχολούνται σε ποσοστό 100% με την κτηνοτροφία.. Στο χωρίο υπάρχει υπερσύγχρονο Κοινοτικό σφαγείο με βιολογική γραμμή σφαγής. Οι χωριανοί έχουν ετήσιο εισόδημα από 80.000 ευρώ έως και 120.000ευρώ και στο χωριό υπάρχει 0% κρίση, ανεργία και εγκληματικότητα.

Με τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν(1991-2010) η Ανάβρα αποτελεί φαινόμενο ανάπτυξης για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα..

Ακολούθησε η προγραμματισμένη ομιλία του Δρ. Φώτη Φιλιππόπουλου ιδρυτής της Shakesteer και καθηγητής καταναλωτικής ψυχολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας(ΔΙ.ΠΑ.Ε) με θέμα :

Καινοτομία «Στρατηγική Μπλε Ωκεανού».

Ο κ. Χρήστος Καλέας Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Θ. παρέδωσε συμβολικό δώρο στον Δρ. Φιλιππόπουλο ως ευχαριστία για την παρουσία του στην εκδήλωση που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις από τον μεστό και κατανοητό λόγο του.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Τζίκας παρέδωσε επίσης συμβολικό δώρο στον εκπρόσωπο της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας κ. Τσουκαλά και τον συνεχάρη για την υποδειγματική οργάνωση της εκδήλωσης και της δραστηριότητάς του. Επίσης ευχαρίστησε τον Δρ. Φώτη Φιλιππόπουλο και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Κατηγορία: